Bemutatkozás

Kedves Látogató!

A HCCC vezetőségének célja az, hogy a fajta hazai állománya hosszú távon minél jobb és egészségesebb legyen. Mindezt úgy szeretnénk elérni, hogy a tenyésztők elképzeléseinek szabadságát megőrizzük, de un. pozitív diszkrimináció által próbáljuk motiváltabbá tenni őket.
Ezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy a direkt szabályozásokat mérsékelten alkalmazzuk, de azokat, akik többet nyújtanak, kiemeljük a HCCC weboldalán.

Így a vezetőség által ajánlott „Almok” menüpontban az érdeklődők azokat az almokat fogják megtalálni, ahol a kiskutyák szülei mindketten tenyészszemlével és megfelelő HD szűréssel rendelkeznek.

A „Best dogs” menüpontban azok a kutyák fognak szerepelni, melyek megfelelnek a HCCC Főtenyészszemléjén, ami egy magasabb színvonalú, és teljesebb körű minősítés az adott kutya részére.Ezek a kutyák nem csak szépek, de igazoltan egészségesek és a fajtára jellemző örző-védő képességekkel is rendelkeznek. Célunk ezzel az, hogy a fajta eredeti képességeit állományi szinten is megőrizzük.
Vezetőségi döntés, hogy ebbe a menüpontba azokat a kutyákat is feltüntetjük, melyek EDS vagy WDS kiállításon osztálygyőztes címet szereznek, és rendelkeznek HD szűrési igazolással.

A „Cikkek” menüpontba szeretnénk sok érdekes írást bemutatni, melyek segítik az olvasókat a fajta minél jobb megértésében, tenyésztésében.

A HCCC vezetősége nagy hangsúlyt fektet a minőségi klubkiállítások szervezésére, ahova szeretettel várjuk a nevezőket!

Kellemes böngészést kíván a HCCC vezetősége!